{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hasečić: Šekarić je osuđen na 14 godina, a žrtve na doživotnu kaznu zatvora

A
Anadolija
13.2.2015. u 13:38
49
33
Hasečić: Šekarić je osuđen na 14 godina, a žrtve na doživotnu kaznu zatvora
49
Hasečić: Šekarić je osuđen na 14 godina, a žrtve na doživotnu kaznu zatvora
Bakira Hasečić (Foto: Anadolija)
Predsjednica Udruženja "Žena-žrtva rata" Bakira Hasečić izrazila je razočaranje današnjom presudom Suda BiH kojom je Draganu Šekariću, optuženom za zločine protiv čovječnosti počinjene u Višegradu, izrečena zatvorska kazna u trajanju od 14 godina.
Šekarić je proglašen krivim da je 1992. godine u naselju Kosovo Polje (općina Višegrad) silovao ženu, a staricu koja mu se obratila za pomoć ugurao je u zapaljenu kuću, potom je ubio pucajući iz pištolja. 

Hasečić kaže da je razočarana obzirom da je svjedok, očevidac i silovanja i spaljivanja Fatime Jamak, koju je treći dan izvadila iz izgorjele kuće u Višegradu. 

"On je osuđen na 14 godina, a mi, žrtve, svjedoci, porodice ubijenih na doživotnu kaznu zatvora. Za nas žrtve je mala kazna 14 godina za uništenje jednog života. Ja sam danas bila vraćena u '92. godinu", poručila je Hasečić.

Šekarić je danas oslobođen optužbe da je u logoru Uzamnica na području općine Višegrad tukao zatvorenike, da je učestvovao u progonu i ubistvu civila u Kokinom Selu, općina Goražde te da je sa Milanom Lukićem na području Dušća, opština Višegrad, opljačkao Džemaila Zukića i sa sinom ga odveo u nepoznato otkad im se gubi svaki trag.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: