Kandidati SDP-a
0

Hasan Muratović: Riješiti nezaposlenost, toplifikaciju i kanalizaciju u Živinicama

Klix.ba
U Mjesnoj zajednici Bašigovci u Živinicama sinoć su se predstavili SDP-ovi kandidati za vijeće i načelnika, a skup je održan ispred osnovne škole koju je pohađao i sam kandidat za načelnika ove općine Hasan Muratović.

Izlaganje je počeo prisjećajući se svojih školskih dana i učiteljice Vere koja ga je prije svega naučila da bude čovjek što je kasnije preraslo u velikog socijaldemokratu s kojim se Bašigovci, ali i cijela općina ponosi, saopćeno je iz SDP-a.

Prisutnim mještanima predstavljena je lista kandidata za Općinsko vijeće, a nosilac liste Amir Zoletić je tom prilikom istakao:

"Za Živinice je dobro što imaju Hasana za načelnika ali za Živinice će biti mnogo bolje ako budu imale većinu u Općinskom vijeću koja će podržati svaku načelnikovu odluku, a načelnik je toliko godina uspješan u poslu koji obavlja tako da su greške nemoguće. Nemojte sebi uskratiti jedno od osnovnih ljudskih prava - da birate, 7. oktobra odvojimo svi malo vremena i glasajmo razumom i srcem za jedinstvene i cjelovite Živinice kakve i jesu od 2000. Budimo svi zajedno dio pobjedničkog tima."

"Pored velikog broja nezaposlenih ljudi na području Općine Živinice treba riješiti još dva ključna pitanja, a to su toplifikacija grada Živinice i kanalizacija seoskih područja“, rekao je Muratović.

O toplifikaciji je bilo riječi protekla tri mandata međutim duga je priča zašto nije došlo do realizacije projekta. U naredne četiri godine toplifikacija se mora realizovati, a projekat kanalizacije već je započet, navode iz SDP-a.

Kada je posao u pitanju i na našu lokalnu sredinu se odražava svjetska ekonomska kriza, međutim Muratović je kazao kako će SDP-ovi vijećnici i načelnik nastojati animirati još više poljoprivrednu i industrijsku granu jer je to sredina čije tlo pogoduje razvoju upravo te dvije grane.

Bašigovački skup podržao je predsjednik kantonalnog odbora i premijer TK Sead Čaušević koji je rekao:

"Hasanov san jeste toplifikacija Živinica. Mislite da je lako ostvariti snove, nije naročito ako oni koštaju milione. Zato sam ja večeras tu i javno vam obećavam da će za naredne četiri godine vaša djeca disati čist zrak a vi ćete i dalje biti ponosni što imate ovakvog čovjeka koji svijetla obraza i uzdignute glave vodi vašu općinu u svjetliju budućnost i bolje sutra.”

“Opravdat ćemo vaše povjerenje, ispunit ćemo svoja obećanja, zajedno smo najjači. Idemo naprijed", poručili su SDP-ovi kandidati.