BiH
42

Harun Mahmutović tuži Jusufa Nurkića, njegovog agenta i Raziju Mujanović

Piše: J. H.
Nurkić, Trnovčević i Mujanović
Nurkić, Trnovčević i Mujanović
Generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Harun Mahmutović odlučio je podići tužbu protiv bh. košarkaša Jusufa Nurkića, njegovog agenta Enesa Trnovčevića i bivše košarkašice Razije Mujanović, saznaje portal Klix.ba.

Kako saznajemo, Mahmutović će do ponedjeljka predati tužbe nadležnim institucijama zbog, kako kaže, neosnovanih optužbi i kleveta na njegov račun u proteklih nekoliko mjeseci.

Nurkić je u nedavnom pismu optužio Savez i Mahmutovića da netransparentno troše novac namijenjen razvoju košarke u BiH i finansiranju juniorske, kadetske i pionirske Lige mladih.

Nekoliko dana nakon Nurkićevih optužbi, oglasili su se iz USAID-a riječima da su "ponosni što već drugu godinu pomažu sportsko i fer takmičenje stotina mladih iz svih krajeva BiH kroz podršku Ligama mladih" ne osvrćući se na optužbe bh. košarkaša.

Nurkićev agent Enes Trnovčević pred sudom će morati obrazložiti svoje optužbe da je Mahmutović prodao papire Emira Preldžića za 300.000 eura turskom Savezu.

Razija Mujanović je u svojim medijskim istupima ranije tvrdila da joj je traženo 100 hiljada maraka za funkciju u Košarkaškom savezu BiH.

Tragom ove informacije, kontaktirali smo i Haruna Mahmutovića.

"Nemam drugog načina da dokažem nevinost. Sud će utvrditi istinu. Odlučio sam se na ovaj korak zbog građana ove zemlje, navijača, BH Fanaticosa... Želim da pokažem da ove optužbe nisu istinite jer se drugačije ne mogu braniti. Sve ove optužbe na moj račun su obična kleveta i laž", kratko je prokomentarisao Mahmutović za Klix.ba.

Kako je najavio, tužbe će dobiti i nekoliko bh. medija.