{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Haris Silajdžić na Generalnoj skupštini UN-a

S
21.9.2008. u 13:57
0
21
Haris Silajdžić na Generalnoj skupštini UN-a
0
Haris Silajdžić na Generalnoj skupštini UN-a
Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Haris Silajdžić predvodi delegaciju Bosne i Hercegovine na 63. generalnoj skupštini UN-a u New Yorku, u periodu od 22. do 26. septembra 2008. godine.
Predsjedavajući Silajdžić će 22. septembra prisustvovati plenarnoj sjednici na visokom nivou, posvećenoj afričkim razvojnim problemima, a zatim će kopredsjedavati prvim okruglim stolom (od četiri, koliko će biti održano) o temi: "Afričke razvojne potrebe: stanje implementacije datih obećanja, izazovi i put dalje“. Uz predsjedavajućeg Silajdžića, okruglim stolom će kopredsjedavati Thabo Mbeki, predsjednik Južne Afrike. Za učešće na ovom okruglom stolu iskazano je najveće interesiranje članica UN-a (više od 40 učesnika iz afričkih i azijskih zemalja, zemalja zapadne i istočne Evrope, SAD-a, Kanade i Latinske Amerike).

Obraćanje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH dr. Harisa Silajdžića Generalnoj skupštini UN-a u New Yorku predviđeno je za 23. septembar, tokom poslijepodnevnog zasjedanja (oko 15 sati).

Predsjedavajući Silajdžić će prisustvovati i sastanku na visokom nivou o Milenijumskim razvojnim ciljevima, koji će biti održan 25. septembra.

Tokom zasjedanja Generalne skupštine UN-a u New Yorku, predsjedavajući Silajdžić će imati niz bilateralnih susreta sa šefovima država i vlada, a na poziv bivšeg predsjednika SAD-a Billa Clintona, prisustvovat će godišnjem sastanku organizacije "Clinton – globalne inicijative“.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: