{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Hapšenje Karadžića ponovo podijelilo bh. javnost"

F
22.7.2008. u 16:30
0
0
"Hapšenje Karadžića ponovo podijelilo bh. javnost"
0
"Hapšenje Karadžića ponovo podijelilo bh. javnost"
Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić je danas izjavila novinarima da je hapšenje Radovana Karadžića ponovo podIjelilo bh. javnost.
"Vidjeli smo da je to dosta euforično dočekano u Federaciji, a da je dosta odmjereno primljeno u RS-u“, kazala je ona.

Što se tiče stava SNSD-a, Majkić je kazala da je on i dalje konzistentan i ide u pravcu da svi oni koji su optuženi za ratne zločine trebaju da svoju nevinost ili krivicu dokažu na sudu u Haagu "i da konačno ta anatema koja je dosada bila na predstavnicima srpskog naroda mora prestati“.

"Pa ako će ovo suđenje biti u tom kontekstu onda mi taj stav podržavamo i smatramo opravdanim. Razumijem stav Srbije koja je takav potez donijela u ključnom momentu, možda presudnom za njenu dalju budućnost - pitanje da li evropske integracije ili skrivanje optuženih za ratne zločine, Srbija je uradila jedan hrabar korak i donijela odluku koja će biti u korist svih njenih građana“, kazala je Majkić.

Ona napominje da to da li će se i drugi optuženi za ratne zločine naći pred licem pravde zavisi od zemalja u kojima se oni nalaze.

"Ali za očekivati je da je ovim počeo proces i da će se konačno priča iz '91. godine početi razrješavati na način na koji ćemo valjda biti zadovoljni“, kazala je Majkić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: