BiH
69

Happy: Rasplesana omladina predstavila ljepote Kraljevskog Jajca

Klix.ba
Kraljevski grad Jajce brižno čuva brojne ljepote. Oni koji svrate u ovaj historijski grad bivaju očarani ljepotom vodopada koji se veličanstveno obrušava u rijeku Vrbas, prkosnom tvrđavom, divnim bogomoljama, džamijom Esme Sultanije, Plivskim jezerima... Sve te ljepote predstavili su mladi stanovnici tog grada u simpatičnom videouratku.

Omladinski centar Jajce snimio je promotvni spot u kojem su predstavili mladost Jajca i ljepote Kraljevskog grada.

Uz pjesmu "Happy", koju izvodi američki muzičar Pharrell Williams, iz animiranog filma "Grozan ja", mladi su zaplesali i predstavili svoj rodni grad.

Vodopad visok 21 metar, koji spada među 12 najljepših u svijetu, a nalazi se u centru Jajca naprosto oduzima dah, a u videu možete vidjet i kapije Jajca, Plivska jezera, tvrđavu, odnosno mjesto gdje je nastao grad koji se razvio za vrijeme Hrvoja Vukčića Hrvatinića, sina velikog vojvode bosanskog Vukca Hrvatinića koji je zamislio da Jajce izgleda kao prekrasan dvor s jakim bedemima koji bi štitili od neprijateljskih navala, no, vremenom je grad postao tvrđava.

U videu su predstavljene stare kuće, ulaz u tvrđavu gdje se nalazi portal s grbom kralja Stjepana Tomaševića, vodenice na Plivi koje datiraju još iz srednjeg vijeka...

Pogledajte simpatični video koji će vas rasplesati, a i potaći da obiđete Kraljevski grad ukoliko to do sada još niste učinili.