Direktor WHO-a za Evropu
241

Hans Kluge pohvalio angažman ministrice Turković u diplomatskim pregovorima za vakcine

N. O.
Hans Kluge i Bisera Turković (Foto: Twitter)
Hans Kluge i Bisera Turković (Foto: Twitter)
Direktor Regionalne kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) za Evropu Hans Kluge nakon današnjeg sastanka sa Biserom Turković objavio je tvit u kojem ističe ulogu ministrice u diplomatskim pregovorima za snabdijevanje Zapadnog Balkana vakcinama.
U objavi na Twitteru Kluge je napisao: "Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković odigrala je presudnu ulogu u diplomatiji u vezi s vakcinama protiv Covida-19 na Zapadnom Balkanu".
Šef WHO-a za Evropu je dodao kako se raduje nastavku partnerstva, izgradnji solidarnosti i puta ka zdravlju.

Prilikom današnje posjete našoj zemlji Kluge se sastao i sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Zoranom Tegeltijom i premijerima FBiH i RS-a Fadilom Novalićem i Radovanom Viškovićem.

Kluge je nakon posjete održao konferenciju za medije na kojoj je govorio o situaciji u svijetu općenito, a u intervjuu za naš portal je istaknuo kako razumije nezadovoljstvo stanovništva zbog nedovoljnog broja vakcina te situacije u zdravstvenom sistemu.

Direktor WHO-a je također na svom Twitter profilu objavio fotografiju sa potpisivanja dvogodišnjeg sporazuma sa Ministarstvom civilnih poslova BiH kojim se WHO obavezuje da će nastaviti pružati podršku našoj državi u obnovi zdravstvenog sistema.