{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hana Hadžiavdagić odala počast žrtvama genocida u Srebrenici: Rana na srcu koja nikada neće zarasti

11.7.2018. u 13:42
184
97
Hana Hadžiavdagić odala počast žrtvama genocida u Srebrenici: Rana na srcu koja nikada neće zarasti
184
Hana Hadžiavdagić odala počast žrtvama genocida u Srebrenici: Rana na srcu koja nikada neće zarasti
Foto: Printscreen/Instagram
Hana Hadžiavdagić Tabaković odala je počast žrtvama genocida u Srebrenici i tim povodom na svom Instagram profilu objavila video kojim je poslala snažnu poruku.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
U videu koji je objavila Hana je odjevena u majicu na kojoj je crvenom bojom ispisan broj žrtava genocida u Srebrenici, a oči je prekrila crnom maramom koju je skinula prije nego je podigla ruke i počela se moliti.

Snimak je stari, poručuje Hana, ističući da se ništa nije promijenilo.

Stari snimak ali nista se promijenilo nije😕#MoramoProgledati 🙏🏼 "Nije meni sine #Srebrenica bijeli cvijetić na facebooku i broj #8372. Meni su i #Biljani i #Prijedor i #BosanskiNovi i #Jajce i #Tuzla i #Bijeljina i #Sarajevo. Meni je Srebrenica i broj 553 000 nezaposlenih. Nije meni Srebrenica nacionalizam i dreka kad se približi #11Juli. Meni je Srebrenica da šutim tih dana, da dignem ruke i proučim nešto. Meni je Srebrenica to što nas odgajaju sa pogrešnim idealima. Meni je Srebrenica #FataOrlović i hiljade majki sličnih njoj. Meni je Srebrenica jetim što ne zna gdje su mu kosti oca i živi s rana silovane majke. Mene je strah da nam se ponovo ne desi još koja Srebrenica. Srebrenica je sine da odeš u Potočare, šutiš gledaš bjelinu i pustiš da ti tišina objasni lekciju iz povijesti, o kojoj svi bučno pričaju, ali nikad je ne shvatiš dok je ne osjetiš. " #Potočari rana na srcu koja nikada neće zarasti ❤️🙏🏼😢 #MoramoProgledati #MoramoPriznatiIstinu #Srebrenica1995 #Srebrenica2016 #Srebrenica2018

A post shared by #OpetNajljepša (@hanahadziavdagic) on"Nije meni, sine, Srebrenica bijeli cvjetić na Facebooku i broj 8372... Meni je Srebrenica i broj 553.000 nezaposlenih. Nije meni Srebrenica nacionalizam i dreka kad se približi 11. juli. Meni je Srebrenica da šutim tih dana, da dignem ruke i proučim nešto. Meni je Srebrenica to što nas odgajaju pogrešnim idealima. Meni je Srebrenica Fata Orlović i hiljade majki sličnih njoj. Meni je Srebrenica jetim što ne zna gdje su mu kosti oca i živi s ranama silovane majke. Mene je strah da nam se ponovo ne desi još koja Srebrenica. Srebrenica je, sine, da odeš u Potočare, šutiš, gledaš bjelinu i pustiš da ti tišina objasni lekciju iz povijesti o kojoj svi bučno pričaju, ali nikad je ne shvatiš dok je ne osjetiš", napisala je Hana.

Na kraju je dodala da su Potočari rana na srcu koja nikada neće zarasti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: