{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hammond pozdravlja usvajanje reformske agende u BiH

F
29.7.2015. u 12:42
0
8
Hammond pozdravlja usvajanje reformske agende u BiH
0
Hammond pozdravlja usvajanje reformske agende u BiH
Philip Hammond
Ministar vanjskih poslova Ujedinjenog Kraljevstva (UK) Philip Hammond pozdravio je postignuti dogovor o ambicioznom paketu reformi u Bosni i Hercegovini, kao dijelu inicijative Evropske unije (EU) kojom se daje zamah napretku BiH na putu ka članstvu u EU.
Reformska agenda obuhvata finansijsku stabilnost, reformu tržišta rada, reformu sistema socijalne zaštite i penzijskog sistema, reformu javne uprave te poboljšanja u sektoru vladavine prava i dobre uprave.

"Usvajanje reformske agende je ključan korak. Predložene reforme pomoći će stabilizaciji ekonomije i potaknuti prijeko potreban ekonomski razvoj te omogućiti napredak BiH na putu ka članstvu u EU. Dogovorene reforme bez sumnje predstavljaju izazov, ali su neophodne za ispunjavanje želje građana za radnim mjestima i ekonomskim rastom", kazao je Hammond.

Napomenuo je da reformska agenda direktno proizilazi iz zajedničke izjave koju je u februaru potpisalo 14 stranačkih lidera, a potom jednoglasno usvojila Parlamentarna skupština BiH te istakao da je sada od ključnog značaja da stranke koje su prihvatile zajedničku izjavu podrže provedbu reformi kako bi BiH krenula naprijed na putu pridruživanja EU, saopćeno je iz Ambasade Velike Britanije u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: