SDU BiH
0

"Hamdija Lipovača vrijeđao i napadao fukncionere naše stranke"

Sarajevo-x.com
Socijaldemokratska unija BiH (SDUBiH) oglasila se danas saopćenjem za javnost u kojem navodi da je u emisiji Radio Bihaća, kandidat SDP-a za načelnika te općine Hamdija Lipovača, u više navrata, 'napadao' SDUBiH i pojedine funkcionere te političke partije.

"Tom prilikom je izvrijeđao, uličnim rječnikom na sebi svojstven način, mnoge ljude. To u suštini više kazuje o njegovom karakteru i boljševičkoj ideologiji. Nažalost, nedostatak kućnog odgoja kod Hamdije Lipovače je nešto što ne možemo popraviti jer ne zavisi od nas, ali ono što možemo jeste da ćemo pokrenuti inicjativu za izmjene i dopune izbornog zakona gdje ćemo zbog Hamdije Lipovače i njemu sličnih, zatražiti da kandidati na bilo koju funkciju prilikom predaje svojih kandidatura dostave i uvjerenje o psiho-fizičkoj sposobnosti s obavezom da ga svake godine obnavljaju", navodi se u saopćenju SDUBiH.

"Retorika Hamdije Lipovače u toj radioemisiji ustvari pokazuje veliku dozu mržnje i straha od SDUBiH u Bihaću koju ne može sakriti, a pogotovu zato što će SDUBiH ulaskom u Općinsko vijeće Bihać zatražiti reviziju izvršenja budžeta za prethodni mandat bivšeg načelnika Hamdije Lipovače. Ako Lipovači nešto nije jasno, predlažemo mu dijalošku emisiju gdje će se predstavnik SDUBiH i on naći licem u lice i tu istu emisiju ćemo s oduševljenjem sami platiti", saopćeno je iz Pres-službe SDUBiH.