Nezadovoljan radom
25

Hamdija Fejzić najavio istupanje iz skupštinske većine opštine Srebrenica

SRNA
Hamdija Fejzić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Hamdija Fejzić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Jedan od odbornika SDA u Skupštini opštine Srebrenica Hamdija Fejzić najavio je mogućnost istupanja iz skupštinske većine zbog nezadovoljstva radom Skupštine opštine i posebno učešćem kluba odbornika ove stranke u njenom radu.

On je ocijenio da neki bošnjački odbornici pristaju na sve da bi ostali na određenim pozicijama i da klub SDA ne djeluje jedinstveno kako je dogovoreno kada su potpisali sporazum o formiranju skupštinske većine sa SNSD-om i još nekoliko odbornika iz drugih srpskih stranaka.

Fejzić, koji je nekoliko mjeseci bio predsjednik Skupštine ove opštine bez podrške većinske frakcije SDA u srebreničkom parlamentu, za nejedinstvo i lošu situaciju u povjereništvu, koje je Glavni odbor SDA uveo u srebreničkoj SDA, okrivljuje predsjednika tog povjereništva Ramiza Salkića.

"Salkić često organizuje sastanke bez donošenja ikakvih zaključaka i rezultata i time se hvali kao nekim uspjehom", naveo je Fejzić u saopćenju.

On je istakao da razmišlja da li da se uopšte pojavi na sutrašnjoj sjednici Skupštine opštine i, ukoliko se odazove, da li da glasa za rebalans budžeta za ovu godinu, što je najvažnija tačka dnevnog reda.

I bez Fejzića skupštinska većina u Srebrenici je stabilna, jer je čini 16 ili 17 od ukupno 21 odbornika.