Poručuje da je nevin
689

Hamdija Abdić nakon puštanja na slobodu: Nismo zločinci

Piše: M. Ć.
Nakon što je Kantonalni sud u Bihaću na današnjem ročištu odbio prijedlog Tužilaštva USK za određivanje mjera pritvora Hamdiji Abdiću i drugima u predmetu ubistva generala HVO Vlade Šantića, oglasio se nekadašnji komandant 502. viteške brigade Petog korpusa Armije BiH.

"Nismo mi zločinci. Sloboda", prve su riječi kojima je Hamdija Abdić Tigar na društvenoj mreži Facebook prokomentarisao činjenicu da je večeras, zajedno sa četiri saborca, pušten na slobodu nakon hapšenja.

Podsjećamo, prijedlog Tužilaštva za određivanjem mjere pritvora Hamdiji Abdiću, Dedi Karabegoviću, Jasmiru Topalu, Enveru Keranoviću i Ramizu Bajramoviću zbog sumnje da bi mogli utjecati na istragu i da bi njihovim puštanjem na slobodu moglo doći do uznemirenja javnosti, Kantonalni sud u Bihaću je odbacio i večeras su pušteni na slobodu.

Oni su jučer uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo ubistva iz člana 36. stav 2. Krivičnog zakona SR BiH na štetu generala HVO Vlade Šantića koje se desilo u noći 08. na 09. mart 1995. godine u Bihaću.