{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hamad Al-Tani: Fond od 100 miliona dolara za projekte Bosne i Hercegovine

F
24.4.2007. u 16:31
0
0
Hamad Al-Tani: Fond od 100 miliona dolara za projekte Bosne i Hercegovine
0
Hamad Al-Tani: Fond od 100 miliona dolara za projekte Bosne i Hercegovine
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Haris Silajdžić drugog dana boravka u Kataru, susreo se s predsjednikom vlade Katara šejkom Hamadom Al-Tanijem.
Na Silajdžićevu inicijativu premijer Al-Tani je odobrio formiranje fonda za Bosnu i Hercegovinu od 100 miliona dolara iz kojeg će se finansirati projekti koje dostavi naša zemlja.

Premijer Katara Al-Tani je izrazio punu podršku Bosni i Hercegovini i rekao da je njegova vlada spremna investirati u našu zemlju, te da su za to potrebni samo kvalitetni projekti.

"Samo za početak ćemo otvoriti fond za vašu zemlju od 100 miliona dolara," rekao je Al-Tani. "Zavisno od projekata koje ponudite, taj fond će se povećavati."

Silajdžić je zahvalio premijeru na ovoj konkretnoj podršci Katara, rekavši da privreda Bosne i Hercegovine ima ogroman potenicajal koji još nije iskorišten.

"Mi imamo također i stručne ljude kao i prirodne resurse koji bi uz kapital prijateljskih zemalja mogli dati veliki podsticaj našem razvoju," rekao je Silajdžić.

Silajdžić se također susreo s predstavnicima Državne investicione agencije Katara gdje su prezentirani potencijalni projekti u Bosni i Hercegovini. Delegacija investicione agencije Katara iskazala je zainteresovanost za posjetu našoj zemlji gdje bi se susreli s privrednicima iz cijele Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: