BiH
0

Hamad Al-Tani: Fond od 100 miliona dolara za projekte Bosne i Hercegovine

FENA
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Haris Silajdžić drugog dana boravka u Kataru, susreo se s predsjednikom vlade Katara šejkom Hamadom Al-Tanijem.

Na Silajdžićevu inicijativu premijer Al-Tani je odobrio formiranje fonda za Bosnu i Hercegovinu od 100 miliona dolara iz kojeg će se finansirati projekti koje dostavi naša zemlja.

Premijer Katara Al-Tani je izrazio punu podršku Bosni i Hercegovini i rekao da je njegova vlada spremna investirati u našu zemlju, te da su za to potrebni samo kvalitetni projekti.

"Samo za početak ćemo otvoriti fond za vašu zemlju od 100 miliona dolara," rekao je Al-Tani. "Zavisno od projekata koje ponudite, taj fond će se povećavati."

Silajdžić je zahvalio premijeru na ovoj konkretnoj podršci Katara, rekavši da privreda Bosne i Hercegovine ima ogroman potenicajal koji još nije iskorišten.

"Mi imamo također i stručne ljude kao i prirodne resurse koji bi uz kapital prijateljskih zemalja mogli dati veliki podsticaj našem razvoju," rekao je Silajdžić.

Silajdžić se također susreo s predstavnicima Državne investicione agencije Katara gdje su prezentirani potencijalni projekti u Bosni i Hercegovini. Delegacija investicione agencije Katara iskazala je zainteresovanost za posjetu našoj zemlji gdje bi se susreli s privrednicima iz cijele Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH.