BiH
0

Halilović uputio zahtjev za prijenos novih sredstava Općini Srebrenica

FENA
Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović uputio je Ministarstvu finansija i trezora BiH zahtjev za prijenos novog iznosa sredstava Općini Srebrenica za realizaciju projekta za finansiranje malih i srednjih preduzeća i zapošljavanja.

Prema procedurama o korištenju sredstava za realizaciju Operativnog plana oporavka i razvoja Srebrenice, 92.712 KM iz budžeta institucija BiH doznačuje se Općini Srebrenica za razvoj pet malih i srednjih preduzeća iz ovog grada.

Ranije je iz budžeta institucija BiH namijenjenih za oporavak i razvoj Srebrenice za 26 malih i srednjih preduzeća iz ovog grada dodijeljeno ukupno 683.359 KM.

Ovo je jedna od aktivnosti koje provode nadležna tijela Vijeća ministara BiH i Općine Srebrenica na realizaciji ukupnog iznosa od deset miliona KM iz budžetskih rezervi za oporavak i razvoj Srebrenice. Osim direktne pomoći na terenu, projekat karakteriziraju i efekti u vezi s osposobljavanjem općinskih kapaciteta za buduće realiziranje ovakvih i sličnih projekata.

U cilju zakonitosti trošenja sredstava formirana je Komisija za praćenje i provođenje procesa javnih nabavki i utroška finansijskih sredstava po programu oporavka i razvoja Srebrenice čiji je predsjednik ministar Halilović, saopćeno je u nedjelju iz njegovog kabineta.