{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Halilović: Što prije početi sa realizacijom povratka

F
24.4.2008. u 12:39
0
0
Halilović: Što prije početi sa realizacijom povratka
0
Halilović: Što prije početi sa realizacijom povratka
Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović sa saradnicima razgovarao je danas u Sarajevu sa šefom Misije OSCE-a u BiH, ambasadorom Douglasom Davidsonom i predstavnikom UNHCR-a u BiH Naveedom Hussainom o realizaciji budžetskog novca osiguranog za povratak izbjeglica i raseljenih u BiH.
"Osiguravanjem znatno većih sredstava za povratak u ovoj godini Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice i bh. vlada pokazali su da su ozbiljno posvećeni rješavanju problema povratka. Također ohrabruje da je Ministarstvo predvidjelo znatna sredstva za održivi povratak“, kazao je Hussain i naglasio spremnost za pomoć u procesu dodjeljivanja i potrošnje novca u općinama.

Davidson i Hussain su na zajedničkom sastanku kazali "da je došlo vrijeme za raspodjelu sredstava na osnovu stvarnih potreba povratnika“.

"Svjesni smo da je ovo osjetljivo pitanje, ali smo spremni pomoći u redizajniranju sistema prema kojem bi raspodjelu sredstava na etničkom principu zamijenila pomoć onima kojima je najpotrebnija“, kazali su ovi međunarodni zvaničnici.

Ministar Halilović je istaknuo opredjeljenje Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH da što prije počne realizacija oko 40 miliona KM koje su u Fond za povratak udružili Vijeće ministara BiH i vlade dvaju entiteta.

Halilović i saradnici informirali su zvaničnike OSCE-a i UNHCR-a da je u završnoj fazi revizija Strategije za provedbu Aneksa 7. Dejtonskog sporazuma, saopćeno je iz kabineta ministra Halilovića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: