{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Halilović: Što prije početi sa realizacijom povratka

F
24.4.2008. u 12:39
0
0
Halilović: Što prije početi sa realizacijom povratka
0
Halilović: Što prije početi sa realizacijom povratka
Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović sa saradnicima razgovarao je danas u Sarajevu sa šefom Misije OSCE-a u BiH, ambasadorom Douglasom Davidsonom i predstavnikom UNHCR-a u BiH Naveedom Hussainom o realizaciji budžetskog novca osiguranog za povratak izbjeglica i raseljenih u BiH.
"Osiguravanjem znatno većih sredstava za povratak u ovoj godini Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice i bh. vlada pokazali su da su ozbiljno posvećeni rješavanju problema povratka. Također ohrabruje da je Ministarstvo predvidjelo znatna sredstva za održivi povratak“, kazao je Hussain i naglasio spremnost za pomoć u procesu dodjeljivanja i potrošnje novca u općinama.

Davidson i Hussain su na zajedničkom sastanku kazali "da je došlo vrijeme za raspodjelu sredstava na osnovu stvarnih potreba povratnika“.

"Svjesni smo da je ovo osjetljivo pitanje, ali smo spremni pomoći u redizajniranju sistema prema kojem bi raspodjelu sredstava na etničkom principu zamijenila pomoć onima kojima je najpotrebnija“, kazali su ovi međunarodni zvaničnici.

Ministar Halilović je istaknuo opredjeljenje Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH da što prije počne realizacija oko 40 miliona KM koje su u Fond za povratak udružili Vijeće ministara BiH i vlade dvaju entiteta.

Halilović i saradnici informirali su zvaničnike OSCE-a i UNHCR-a da je u završnoj fazi revizija Strategije za provedbu Aneksa 7. Dejtonskog sporazuma, saopćeno je iz kabineta ministra Halilovića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: