{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Halilović razgovarao s predstavnicima OIC-a

F
18.1.2008. u 13:11
0
0
Halilović razgovarao s predstavnicima OIC-a
0
Halilović razgovarao s predstavnicima OIC-a
Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović i direktor sektora za humanitarne poslove i međunarodnu saradnju Organizacije islamske konferencije (OIC) Fuad Ali Al-Maznaee razgovarali su danas u Sarajevu o mogućnostima unapređenja saradnje BiH i OIC posebno u vezi s povratkom izbjeglica.
Al-Maznaee je u toku susreta istakao da je cilj njegove posjete BiH sagledavanje mogućnosti unapređenja saradnje OIC-a i BiH te poticanje bh. dužnosnika da pripreme detaljnu informaciju o stanju u vezi s povratkom.

Povratak će biti i jedna od glavnih tema konferencije šefova država OIC-a u martu u Dakaru na kojoj će biti razgovarano i o implementaciji budžeta Fonda za borbu protiv siromaštva u iznosu od deset milijardi američkih dolara.

Ministar Halilović je zvaničnika OIC-a detaljno upoznao o stanju u vezi s povratkom ističući da je u naredne tri godine prioritet Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH osigurati uvjete za održivi povratak 40.000 registriranih porodica koje se žele vratiti u svoje domove, a za što je potrebno više od milijardu KM.

Prema riječima ministra Halilovića Ministarstvo raspolaže detaljnim podacima i konkretnim pokazateljima gdje i kome je potrebna pomoć za održivi povratak.

Sastanku je prisustvovao i direktor OIC-ovog Fonda za povratak izbjeglica u BiH En-Nur Swar Eddahab, saopćeno je iz kabineta ministra Halilovića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: