{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Halilović obećao da će slučaj Kotorsko biti riješen

F
18.7.2007. u 16:46
0
0
Halilović obećao da će slučaj Kotorsko biti riješen
0
Halilović obećao da će slučaj Kotorsko biti riješen
Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović razgovarao je jučer s predstavnicima općina Doboj, Zavidovići i Maglaj, entitetskih ministarstva za izbjeglice i raseljene osobe, OHR-a i predstavnicima Srba i Bošnjaka koji žive u Kotorskom.
Halilović je obećao da će intervenirati kako bi se višegodišnji problem povratnika u to dobojsko naselje hitno i pravično riješio, u skladu sa zakonskim normama i evropskim pravnim standardima kada su u pitanju privatno vlasništvo i temeljna ljudska prava.

Slučaj Kotorsko epilog će dobiti na Ustavnom sudu BiH, saopćeno je iz Halilovićevog kabineta.

Sugovornici smatraju da je to komplikovan problem i da su od samog početka učinjenje greške. Odugovlačenje rješavanja ovog problema može zaključeno je izazvati pogoršanje sigurnosne situacije u Kotorskom.

Rečeno je da je problemom Kotorsko i politički manipulirano te da su administracije Republike Srpske i Općine Doboj opstruirale rješavanje ovog problema,

Izneseni su ne samo problemi s kojima se suočavaju Bošnjaci povratnici u Kotorsko već i Srbi kojima su dodijeljene parcele za izgradnju kuća na poljoprivrednom bošnjačkom zemljištu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: