{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Halilović: Ministarstvo opredijeljeno za jačanje veza s dijasporom BiH

F
4.6.2008. u 15:40
0
0
Halilović: Ministarstvo opredijeljeno za jačanje veza s dijasporom BiH
0
Halilović: Ministarstvo opredijeljeno za jačanje veza s dijasporom BiH
Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović čestitao je Senadi Softić-Telalović ponovni izbor za predsjednicu Svjetskog saveza dijaspore (SSD) BiH kao i drugim novoizabranim dužnosnicima, te podržao sve pozitivne rezultate koje je u protekle dvije godine postigao SSDBiH.
"Nadam se da će SSDBiH i Ministarstvo za ljudska prava nastaviti dosadašnju uspješnu saradnju koja je potvrđena i na IV kongresu SSDBiH, prvi put održanom u sjedištu institucija BiH u Sarajevu“, kazao je ministar Halilović tokom današnjeg susreta sa Senadom Softić-Telalović", saopćeno iz Kabineta ministra.

Prema riječima ministra Halilovića, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH opredijeljeno je, u okviru svojih nadležnosti, za jačanje veza s dijasporom BiH u čemu će, uvjereni smo, značajan doprinos dati predsjednica SSD-a Senada Softić-Telalović i ostali članovi novoizabranog rukovodstva SSDBiH.

"Ministarstvo pozdralja zaključak Kongresa o otvaranju ureda SSD-a u Sarajevu koji će biti značajna veza dijaspore s matičnom zemljom. Nadamo se da ćemo zajedničkim angažmanom u narednom periodu, ako ne ispuniti sve, bar skratiti listu zahtjeva, zadataka i potreba koje je SSD postavio institucijama BiH“, kazao je ministar Halilović.

Softić-Telalović se nada da će ured SSDBiH biti otvoren krajem augusta tokom drugog kongresa naučnika iz dijaspore.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: