BiH
0

Halilović: Ministarstvo opredijeljeno za jačanje veza s dijasporom BiH

FENA
Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović čestitao je Senadi Softić-Telalović ponovni izbor za predsjednicu Svjetskog saveza dijaspore (SSD) BiH kao i drugim novoizabranim dužnosnicima, te podržao sve pozitivne rezultate koje je u protekle dvije godine postigao SSDBiH.

"Nadam se da će SSDBiH i Ministarstvo za ljudska prava nastaviti dosadašnju uspješnu saradnju koja je potvrđena i na IV kongresu SSDBiH, prvi put održanom u sjedištu institucija BiH u Sarajevu“, kazao je ministar Halilović tokom današnjeg susreta sa Senadom Softić-Telalović", saopćeno iz Kabineta ministra.

Prema riječima ministra Halilovića, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH opredijeljeno je, u okviru svojih nadležnosti, za jačanje veza s dijasporom BiH u čemu će, uvjereni smo, značajan doprinos dati predsjednica SSD-a Senada Softić-Telalović i ostali članovi novoizabranog rukovodstva SSDBiH.

"Ministarstvo pozdralja zaključak Kongresa o otvaranju ureda SSD-a u Sarajevu koji će biti značajna veza dijaspore s matičnom zemljom. Nadamo se da ćemo zajedničkim angažmanom u narednom periodu, ako ne ispuniti sve, bar skratiti listu zahtjeva, zadataka i potreba koje je SSD postavio institucijama BiH“, kazao je ministar Halilović.

Softić-Telalović se nada da će ured SSDBiH biti otvoren krajem augusta tokom drugog kongresa naučnika iz dijaspore.