{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Halilović: Ministarstvo opredijeljeno za jačanje veza s dijasporom BiH

F
4.6.2008. u 15:40
0
0
Halilović: Ministarstvo opredijeljeno za jačanje veza s dijasporom BiH
0
Halilović: Ministarstvo opredijeljeno za jačanje veza s dijasporom BiH
Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović čestitao je Senadi Softić-Telalović ponovni izbor za predsjednicu Svjetskog saveza dijaspore (SSD) BiH kao i drugim novoizabranim dužnosnicima, te podržao sve pozitivne rezultate koje je u protekle dvije godine postigao SSDBiH.
"Nadam se da će SSDBiH i Ministarstvo za ljudska prava nastaviti dosadašnju uspješnu saradnju koja je potvrđena i na IV kongresu SSDBiH, prvi put održanom u sjedištu institucija BiH u Sarajevu“, kazao je ministar Halilović tokom današnjeg susreta sa Senadom Softić-Telalović", saopćeno iz Kabineta ministra.

Prema riječima ministra Halilovića, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH opredijeljeno je, u okviru svojih nadležnosti, za jačanje veza s dijasporom BiH u čemu će, uvjereni smo, značajan doprinos dati predsjednica SSD-a Senada Softić-Telalović i ostali članovi novoizabranog rukovodstva SSDBiH.

"Ministarstvo pozdralja zaključak Kongresa o otvaranju ureda SSD-a u Sarajevu koji će biti značajna veza dijaspore s matičnom zemljom. Nadamo se da ćemo zajedničkim angažmanom u narednom periodu, ako ne ispuniti sve, bar skratiti listu zahtjeva, zadataka i potreba koje je SSD postavio institucijama BiH“, kazao je ministar Halilović.

Softić-Telalović se nada da će ured SSDBiH biti otvoren krajem augusta tokom drugog kongresa naučnika iz dijaspore.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: