BiH
0

Halilović izrazio zahvalnost UNHCR-u i Jamesu Lynchu

FENA
Safet Halilović
Safet Halilović
Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH zahvalio je UNHCR-u i njegovom dosadašnjem predstavniku u BiH Jamesu Lynchu na svemu što su učinili u BiH baveći se izuzetno humanim radom, kazao je ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović tokom današnjeg oproštajnog susreta s Jamesom Lynchom, saopćeno je iz ovog ministarstva.

Samo u prošloj godini UNHCR je učestvovao u izgradnji oko 6.000 stambenih jedinica za povratnike, naveo je ministar Halilović i dodao kako je posebno zahvalan UNHCR-u i Lynchu na pomoći u raspuštanju kolektivnih centara.

"UNHCR je bez ograničenja i uslovljavanja, kao istinski prijatelj naše zemlje, bio uvijek u funkciji pomoći povratnicima, kao jednoj od najranjivijih grupa u BiH", kazao je ministar Halilović.

Uz ocjenu dobre dugogodišnje saradnje s Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Lynch je kazao kako mu je na odlasku žao što uprkos dobrim rezultatima nije urađeno još i više.

U BiH ima još važnih poslova i mojem nasljedniku, koji dolazi sljedeće sedmice, predstoji nastavak aktivnosti u rješavanju pitanja privremenog prihvata, dalje pomoći u izgradnji domova za povratnike, te u reviziji Strategije provedbe Anexa 7. Daytonskog sporazuma“, kazao je Lynch.