KCUS
0

Halid Bešlić pod blagom analgosedacijom

Sarajevo-x.com
Zdravstveno stanje poznatog pjevača narodne muzike Halida Bešlića koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći je stabilno i bez velikih promjena, kazala nam je Biljana Jandrić, portparolka Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

"Doktori su sada dosta optimističniji kada je pitanju njegov oporavak, iako je još rano za bilo kakvu prognozu. On se trenutno nalazi pod blagom analgosedacijom, a postoperativni tok teče uredno", rekla je Jandrić.

Analgosedacija je vrsta anestezije pri kojoj je pacijent svjestan i komunikativan, a po prestanku anestezije nema sjećanja na izvršenu intervenciju.

Podsjetila je da su se ljekari KCUS-a koji se brinu za Bešlića savjetovali sa stručnjacima iz Turske, koji su istakli da je operacija dobro obavljena, te da trenutno nije potrebno raditi dodatne medicinske zahvate. Poznati pjevač smješten je na Odjeljenju intenzivne njege Klinike za neurohirurgiju KCUS-a.

Muzička zvijezda Halid Bešlić teško je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koja se desila na području općine Vogošća, kada je automobil kojim je upravljao sletio sa kolovoza. Tom prilikom je zadobio teške povrede kostiju lica, a vjeruje se da nije bio vezan sigurnosnim pojasom.