Sarajevo
0

Halid Bešlić odlazi na pregled u Belgiju

Sarajevo-x.com
Poznati bosanskohercegovački pjevač Halid Bešlić teško stradao u saobraćajnoj nesreći u naselju Kobilja Glava, danas će otputovati u Belgiju, na pregled desnog oka, potvrdila je za naš portal Biljana Jandrić, portparolka Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

"Halid je nakon povratka iz Istanbula redovno dolazio na kontrole kod našeg oftamologa, doktora Suvada Karčića. On danas odlazi u kliniku u belgijskom gradu Antverpenu, na pregled desnog oka, kako bi naši ljekari dobili drugo stručno mišljenje", kazala je Jandrić.

Muzička legenda Halid Bešlić početkom aprila upućen je na jednu od najpoznatijih klinika u Istanbulu, gdje ga je pregledao doktor Murat Karađogul. Turski ljekari su odlučili da zasada neće ništa poduzimati, a Bešlić je nastavio sa svojim oporavkom u centru za rehabilitaciju u Fojnici.

Ljekari Kliničkog centra na Koševu zadovoljni su njegovim postoperativnim tokom, a posebno ih ohrabruje činjenica da Bešlićevo desno oko reaguju na svjetlost.

Bešlić je zadobio teže ozljede oka i lica u saobraćajnoj nesreći koja se desila 10. marta usljed skretanja s kolovoza automobila kojim je sam upravljao.