BiH
148

Hakovana web stranica Kaznenopopravnog zavoda: Šešelj nazad u zatvor, ali u Zenicu

Klix.ba
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Nezadovoljstvo izrečenom presudom četničkom vojvodi Vojislavu Šešelju bosanskohergovačka grupa hakera koja sebe naziva "Anonymousi" izrazila je hakovanjem web stranice Kaznenopravnog zavoda zatvorenog tipa Zenica.

Hakeri koji su potpisuju sa "Ibroo" i "Bosnianw0rm" u poruci su napisali: "Šešelja nazad u zatvori, ali ovog puta u Zenicu" poručujući da je poruka upućena Federalnom ministarstvu pravde.

Kako navode cilj ovakvih aktivnosti je između ostalog i ukazivanje na činjenicu da je stanje sigurnosti u BiH veoma loše i da nijedan sistem nije siguran.

"Ubrzo će se vratiti stranica, ali da li će moći zaštiti se od ovakvih napada? Mi ne želimo ništa loše već samo upozoriti javnost da je veoma loša sigurnost na internetu", poručuju oni.

Podsjećamo, četnički vojvoda i lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj oslobođen je jučer u Haagu po svim tačkama optužnice. Raspravno vijeće Međunarodnog krivičnog suda oslobodilo je Vojislava Šešelja po svim tačkama optužnice za ratne zločine u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH.

Optužnica protiv Šešelja sastojala se od devet tačaka. U tri tačke se teretio za zločine protiv čovječnosti za progone na političkoj, rasnoj ili vjerskoj osnovi, deportacije i prisilno premještanje.

U šest tačaka optužnice Šešelj se teretio za kršenje zakona i običaja ratovanja - za ubistvo, mučenje i okrutno postupanje te bezobzirno razaranje i pljačka javne ili privatne imovine.