BiH
0

Hajrudin Zvizdić: Prijevremeni izbori za načelnika Općine Novo Sarajevo lažirani

FENA
Socijaldemokratska unija BiH (SDUBiH) upozorila je u subotu na nezakonitosti uočene tokom nedavnih prijevremenih izbora za načelnika Općine Novo Sarajevo, koje su rezultirale lažiranjem rezultata i povredom regularnosti izbora.

Kako se navodi u saopćenju za javnost koji potpisuje predsjednik OO SDUBiH Novo Sarajevo i kandidat za načelnika Općine Novo Sarajevo Hajrudin Zvizdić, tokom prijevremenih izbora za načelnika ove općine došlo je do nezakonite zloupotrebe položaja Općinskog vijeća Novo Sarajevo i Općinske izborne komisije te prevare koju su proveli predsjednik i članovi izbornih komisija.

"Spreman sam prezentirati svu dokumentaciju koju posjedujem te ukazati na tešku povredu zakona, odnosno zloupotrebe položaja ovlasti i teškog djela krivične prevare, koji su direktno utjecali na konačni ishod izbora", navodi Zvizdić.

On je najavio i pokretanje krivične prijave kod kantonalnog tužioca protiv svih osoba koje su učestvovale u lažiranju izbora i teškog krivičnog djela prevare i zloupotrebe položaja, nanesene društvene boli te rušenja njegovog ugleda.