BiH
137

Hajra Ćatić: Otvaranje studentskog doma po imenu ratnog zločinca za nas je još jedan udarac

Piše: A. K.
Hajra Ćatić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Hajra Ćatić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjednicu Udruženja Žene Srebrenice Hajru Ćatić zaprepastila je informacija da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas na Palama otvorio studentski dom koji nosi naziv po haškom optuženiku Radovanu Karadžiću.

"Van svake pameti je dati naziv jednom studentskom domu po ratnom zločincu pod čijom komandom su vršena brojna zlodjela u Bosni i Hercegovini. Pa da li sad djeca, odnosno studenti koji će boraviti u tom domu treba da se ugledaju na Radovana Karadžića? Vjerujte, zaista sam zaprepaštena ovom strašnom informacijom", kazala je za Klix.ba Ćatić.

Dodala je da bi danas, 21 godinu nakon završetka rata u Bosni i Hercegovini, svi trebali ići ka pomirenju i napretku, međutim, ovakvim ali i sličnim postupcima koji dolaze iz manjeg bh. entiteta naša zemlja samo ide unazad.

"Trenutno sam u Srebrenici i, vjerujte, sve mislim da ću opet krenuti sa jednom kesom iz ovog grada. Mi svaki dan proživljavamo poniženja, počevši od toga da se negira genocid počinjen u Srebrenici, a otvaranje studentskog doma na Palama koji nosi naziv po ratnom zločincu Radovanu Karadžiću samo je još jedan udarac", ističe Ćatić koja je u srebreničkom genocidu izgubila sina i muža.