{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hahn pohvalio BiH zbog završenog Upitnika, Makedoniju i Grčku zbog rješenja spora

10.7.2018. u 12:58
4
4
Hahn pohvalio BiH zbog završenog Upitnika, Makedoniju i Grčku zbog rješenja spora
4
Hahn pohvalio BiH zbog završenog Upitnika, Makedoniju i Grčku zbog rješenja spora
Foto: Twitter
Strategija koju smo predstavili za Zapadni Balkan u februaru ove godine izazvala je reakcije i djela, a čitav proces je indikativnim datumom (2025. godina) dao više kredibiliteta, izjavio je danas komesar Evropske unije za proširenje Johannes Hahnn na marginama Samita lidera zapadnog Balkana u Londonu.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Pohvalivši Bosnu i Hercegovinu na završenom upitniku, Makedoniju i Grčku na rješenju spora o imenu, Hahn je istakao i da Albanija ima da riješi probleme sa Grčkom, dodajući da sve zemlje regiona imaju neku vrstu "oklijevanja" u rješavanju problema sa vladavinom prava, prenio je Tanjug.
"Svi koji znaju Bosnu i Hercegovinu, znaju da je to postignuće. Između dostavljanja Upitnika i dostavljanja odgovora uzelo im je oko 16 mjeseci, devet mjeseci je bilo potrebno za postizanje unutrašnjeg dogovora u okviru ovog mehanizma koordinacije i šest, sedam da se odgovori na pitanja. To je uobičajeni period za odgovaranje na naša pitanja. Tako da jednom kad su mogli primijeniti ovaj mehanizam onda su bili spremni odgovoriti u skladu s našim ranijim iskustvima", poručio je Hahn.

On je istakao da su mnogi lideri shvatili da se moraju baviti vladaviinom prava, dodajući da je suočen sa oklijevanjem i da su članice EU sve više nestrpljive po ovom pitanju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: