BiH
25

Hahn: BiH mora postati članica Evropske unije

FENA
Johannes Hahn (Foto: EPA)
Johannes Hahn (Foto: EPA)
Bosna i Hercegovina je centar i srce zapadnog Balkana, a zapadni Balkan je dio Evropske unije i jasno je i očigledno da Bosna i Hercegovina mora postati punopravna članica Evropske unije, izjavio je komesar za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannes Hahn.

On je večeras na manifestaciji "Večernjakov pečat“, koja se održava u Mostaru, dobio nagradu za podršku BiH na evropskom putu. Istaknuo je kako nagrada izražava odlučnost i veliku posvećenost Evropske unije, kao i njega te njegova tima da podrže Bosnu i Hercegovinu na putu ka Evropi.

"Bili smo vrlo uspješni prošle godine i mnogo toga je urađeno. Ostalo je još nekoliko stvari koje je potrebno riješiti ove godine. Potrebne su nam odluke, teške odluke koje su na liderstvu ove zemlje. Ovo je ključno i može se postići", kazao je Hahn tokom obraćanja.

"Uvjeravam vas da ćemo uvijek biti ovako odlučni i posvećeni Bosni i Hercegovini i njezinim evropskim težnjama", poručio je Hahn kojemu je nagrada uručena prije večerašnje manifestacije.