Snažna poruka
303

Hafiz Musić čestitao novom imamu: Sva javna okupljanja izbjegavajte zbog mogućnosti zloupotrebe

A. B.
hafiz Kenan Musić, Foto: Facebook
hafiz Kenan Musić, Foto: Facebook
Hafiz Kenan Musić koji je dao ostavku na mjesto glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo čestitao je novom glavnom imamu Abdulgafaru ef. Veliću i poručio svim građanima da sva javna okupljanja izbjegavaju zbog mogućnosti zloupotrebe.
Na svom Facebook profilu hafiz Kenan Musić je napisao kako moli Allaha dž.š. da imamu Abdulgafaru ef. Veliću pomogne u nošenju emaneta koji je i sam nosio prethodne dvije godine.

"Na svima nama je da kroz moralno i odgovorno djelovanje kroz institucije radimo za dobrobit ne samo nas već i generacija koje dolaze. Upitan sam vezano za skupove podrške i peticije te želim javno reći da vas sve pozivam da odlaskom u džamije na namaze, posebno sabah i jacije, uključivanjem u rad zajednice pokažete brigu za nas sve zajedno sa našim imamima da dovimo i molimo Stvoritelja za opću donrobit, a da sva javna okupljanja izbjegavamo zbog mogućnosti zloupotrebe. Molim Boga Jedinoga da opravdam veliko povjerenje koje ste mi ukazali svojom podrškom i da uvijek zajedno budemo u dobru", napisao je hafiz Kenan Musić.

Nakon što je hafiz Kenan Musić podnio ostavku na mjesto glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice u Sarajevu, zbog kako je naveo, mobinga i progona neistomišljenika, Sarajlije su se u dva navrata okupljale u znak podrške ovom cijenjenom učenjaku te poručili IZ da preispita ovu odluku.

Nekoliko dana nakon toga, na prijedlog sarajevskog muftije Enesa ef. Ljevakovića reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović je dao saglasnost da se Abdulgafar ef. Velić imenuje na mjesto glavnog imama Medžlisa IZ Sarajevo.

Iako je u svojoj objavi hafiz Kenan Musić zamolio građane da se ne okupljaju zbog navedenih razloga, na društvenim mrežama se pojavio poziv da se građani ponovo okupe 19. juna u 14:30 sati prekoputa Vijećnice kao znak podrške hafizu.

Pozivnica za mirno okupljanje
Pozivnica za mirno okupljanje

Na toj pozivnici su naveli da se bez obzira na njihove prethodne zahtjeve IZ i Medžlis i dalje ne oglašavaju te su naveli i razloge njihovog okupljanja.

Dodali su da će se ovo okupljanje održati uz poštivanje svih epidemioloških propisa i pravila zbog koronavirusa.