BiH
0

Hadžimešić i Kafedžić uručili poklon Juana Maria Tintorea

FENA
Predsjednik Teniskog saveza Kantona Sarajevo i direktor sarajevskog ATP Challengera Senad Hadžimešić i direktor Teniskog kluba "Tenis Pro Sarajevo" Haris Kafedžić boravili su u pobratimskom gradu Barseloni.

Tamo su otišli na poziv predsjednika Kraljevskog teniskog kluba "Barcelona" Juana Maria Tintorea.

Delegacija je posjetila Španiju da bi dogovorila nastavak saradnje s RCT "Barcelona 1899", koja je zvanično započela potpisivanjem "Izjave o saradnji" u Barseloni 2000.

Tokom trodnevnog boravka u Barseloni delegacija iz Sarajeva u kojoj je bio i zamjenik gradonačelnika Sarajeva Nenad Marković, susrela se s počasnim predsjednikom Međunarodnog olimpijskog komiteta Juanom Antoniom Samaranchom, predsjednikom Kraljevskog teniskog kluba "Barcelona" Juanom Maria Tintoreom i predsjednikom FK Barcelona Joanom Laportom.

Članovi delegacije su prisustvovali i ATP turniru te mečevima Rafaela Nadala i fudbalskoj utakmici Barcelona - Sevilla.

Naša delegacija susrela se s prvim teniserom svijeta Rafaelom Nadalom, kojem su uručili multimedijalna svjedočanstva opsade Sarajeva, poklon ministra Hadžihafizbegovića, te Grb Grada Sarajeva. Pokloni su uručeni i Juanu Antoniju Samaranchu i predsjedniku FK "Barcelona" Joanu Laporti, saopćila je Pres-služba Kantona Sarajevo.

Veliki i dokazani prijatelj našeg grada Juan Mario Tintore, koji svoju dvadesetu posjetu Sarajevu planira u augustu, zamolio je članove delagacije Hadžimešića i Kafedžića da u njegovo ime ministru Hadžiafizbegoviću uruče knjigu "Barcelona XXI Siglos" u znak zahvalnosti na dosadašnjoj saradnji.