Platforma za progres
183

Hadžikadić šokiran Nikšićevom izjavom: "Tvrdi da BiH nema mehanizme da se brani, sramota"

S. M.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić oglasio se povodom današnje izjave premijera Federacije Bosne i Hercegovine Nermina Nikšića, koji je kazao da ne postoji sredstvo prinude kojim bi se proveli izbori u Republici Srpskoj po odluci visokog predstavnika.

Također prokomentarisao je i izjavu Nikšića kako ne može uvjeriti predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da nema ništa sporno u rezoluciji o genocidu u Srebrenici.

"Eto, jedan od lidera Bosne i Hercegovine kaže da Bosna i Hercegovina nema mehanizma da se brani. I još kaže da s onim koji negira genocid on na tu temu nema šta da mu kaže. Valjda da ga ne bi naljutio. Da li to znači da moraš biti poltron neprijatelja države da bi bio na vlasti? Bože sačuvaj, sramota", rekao je Hadžikadić.

Podsjećamo, Nikšić je tokom posjete Međunarodnom sajmu privrede u Mostaru komentarisao trenutnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini, a u kontekstu posljednje odluke Christiana Schmidta da nametne izmjene Izbornog zakona BiH.

"Što je to sredstvo prinude s kojim bi mogli provesti zakone na području Republike Srpske? Ne mislim da to doprinosi stabilizaciji, dogovaranju i iskoracima. To dodatno usložnjava, pravi podjele i na kraju može dovesti do situacije 'niko ni s kim'. Učinit ću sve da ne dođe do toga", kazao je Nikšić.