Lider PZP-a
349

Hadžikadić o prevarama u Mostaru: Ko će im vjerovati i kad se ponovo prebroje glasovi

M. G.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić smatra da je očigledno da se moraju prebrojati svi glasovi sa svih glasačkih mjesta u Mostaru, ali i da je potrebno ponovo prebrojati glasove sa Lokalnih izbora u ostatku naše zemlje.

On je putem društvene mreže Facebook rekao da do sada prebrojani glasovi sa malog broja glasačkih mjesta jasno ukazuju da su nepravilnosti sveprisutne i da su ih počinili mnogi akteri u izbornom procesu.

"Pitanje je ko ima povjerenje ovog društva da bismo mogli povjerovati konačnom rezultatu ovog prebrojavanja", objavio je Hadžikadić na svom Facebook profilu.

Čak i nakon prebrojavanja, ističe Hadžikadić, moramo biti svjesni činjenice da sve nepravilnosti izbornog procesa neće biti otkrivene.

"Da napomenem samo neke: upitni birački spiskovi, neovlašteni pregledi ličnih karata glasača i kopiranje njihovog JMBG-a prije ulaska na biračko mjesto, bugarski voz, manipulacija sa članovima biračkih odbora, kupovina glasova, glasanje mrtvih i pravljenje glasačkih listića nevažećim", ističe Hadžikadić.

Na kraju je izrazio sumnju u regularnost brojanja glasova na Lokalnim izborima u našoj zemlji.

"Da li treba prebrojati i glasove sa izbora u ostatku Bosne i Hercegovine? Zar stvarno vjerujemo da je tamo sve bilo čisto? Jedino rješenje je elektronsko glasanje", kategoričan je Hadžikadić.

Podsjećamo Centralna izborna komisija (CIK) je najavila da će se ponovo brojati glasovi sa dva biračka mjesta u Mostaru.