Spremni za promjene
1.7k

Hadžikadić na završnom skupu Platforme za progres: Ovo je početak revolucije

Dž. L.
Platforma za progres danas je u Sarajevu održala svoj završni skup na kojem je lider ove političke stranke Mirsad Hadžikadić poručio kako se nada da je država BiH spremna za promjene i revoluciju.

Prvobitna namjera Platforme za progres bila je da danas u Sarajevu kreira lanac ljudi od Sebilja do Ilidže, ali im je to onemogućeno zbog pandemije koronavirusa. Stoga su se u manjem broju okupili ispred Vječne vatre, te obratili građanima Sarajeva posljednjeg dana izborne kampanje.

Mirsad Hadžikadić na završnom skupu Platforme za progres (Foto: I. Š./Klix.ba)
Mirsad Hadžikadić na završnom skupu Platforme za progres (Foto: I. Š./Klix.ba)

"Želimo da se čuje glas građana. Najvažnije je da oni izađu glasati. Spremni smo za promjene i nadamo se da je i država spremna. Ovo je početak revolucije", istakao je Hadžikadić.

Na skupu u Sarajevu prisustvovali su i kandidati Platforme za progres, i to kandidatkinja za načelnice Općine Stari Grad Nejra Sarajlić, te kandidat za načelnika Općine Novo Sarajevo Sanel Šarić.

Članovi Platforme za progres ispred Vječne vatre (Foto: I. Š./Klix.ba)
Članovi Platforme za progres ispred Vječne vatre (Foto: I. Š./Klix.ba)

"Izašli smo s programom i jasnom vizijom za razvoj Općine Novo Sarajevo, a to je da znanjem i progresom želimo dovesti do blagostanja svih građana Novog Sarajeva, a nadamo se i šire", rekao je Šarić.

Njegova stranačka koleginica Nejra Sarajlić poručila je da Općinu Stari Grad vidi kao potencijal za digitalni centar Sarajeva i turistički centar regije.

"Stari Grad je već dvije decenije isti, bez velikog napretka. Ova Općina može zadržati mlade ljude, spasiti male biznise i definitivno povesti proces napretka u cijelom Sarajevu", istakla je Sarajlić.

Razgovor s građanima (Foto: I. Š./Klix.ba)
Razgovor s građanima (Foto: I. Š./Klix.ba)

Podsjetimo da Platforma za progres izlazi na izbore nakon postojanja manje od dvije godine, a imat će ukupno 322 kandidata u 36 izbornih jedinica za gradska i općinska vijeća te četiri kandidata za načelnike.