{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hadžije iz naše zemlje sutra kreću iz Medine u Mekku

18.10.2012. u 18:54
130
Hadžije iz naše zemlje sutra kreću iz Medine u Mekku
130
Hadžije iz naše zemlje sutra kreću iz Medine u Mekku
Ove godine je iz naše zemlje u organizaciji Ureda za hadž u Mekku otputovalo 1.198 budućih hadžija. Vjernici iz BiH trenutno su u Medini i pripremaju se za sutrašnji put u Mekku.
Sve buduće hadžije sutra će obući ihrame (odjeću koja se nosi na hadžu) i u jutarnjim satima će se u autobusima, koje je osiguralo Ministarstvo transporta Saudijske Arabije, prevesti prvo do mjesta Zul Hulejfa, koje se ne smije zaobići u cijelom obredu hadža.

Kako je za Klix.ba rečeno u Asocijaciji hadžija Novo Sarajevo Zul Hulejfa, bosanske hadžije već duži niz godina postupaju po Temettu' - načinu obavljanja hadža, a to podrazumjeva da će po dolasku u Mekku prvo obaviti umru, a potom hadž.

Sve buduće hadžije iz BiH su zdravi i sposobni su podnijeti sutrašnji put u Mekku, što je oko 450 kilometara od mjesta gdje su sada. Vjernici iz naše zemlje su do sada obišli nekoliko svetih mjesta, a slobodno vrijeme provode u individualnim molitvama.

Tokom boravka u Medini za hadžije su svake večeri organizirana predavanja, a smješteni su u dva hotela u neposrednoj blizini harema džamije poslanika Muhameda a.s.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: