BiH
0

Hadžići: SUBNOR najavio manifestaciju "Igmanski marš"

FENA
Igman
Igman
Savez udruženja boraca antifašističkog narodnooslobodilačkog rata (SUBNOR) u Hadžićima najavio je za kraj ovog mjeseca obilježavanje "Igmanskog marša", manifestacije kojom se njeguje sjećanje na značajne datume odbrambeno- oslobodilačke borbe 1992 -1995. godine te na tradiciju NOR-a, odnosno antifašizma iz Drugog svjetskog rata.

U okviru ove manifestacije, za 26. januar su planirani obilazak spomen-obilježja i čišćenje prostora oko spomenika na Igmanu.

Za 27. januar su predviđeni pohod na Igman, polaganje vijenca na spomenik te cvijeća na šehidsko mezarje i historijski čas za učenike.

U okviru manifestacije „Igmanski marš", predviđen je i tradicionalni turnir u streljaštvu na kojem će predstavnik SUBNOR-a održati čas historije i otvoriti takmičenje.

"Mi ustvari poštujemo našu historiju koja je iziskivala nadljudske napore da se brani i sačuva jedina nam domovina BiH. Želimo odati počast svim bh. patriotima koji su za odbranu domovine položili svoje živote, onima koji su to učinili tokom NOR-a, zatim svim šehidima i poginulim borcima ARBiH i MUP-a, kao i svim ostalim patriotama", stoji u saopćenju za javnost SUBNOR-a Hadžići.