{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hadžići: "Radom za boljitak" o sprječavanju rada na crno

F
22.8.2007. u 11:33
0
0
Hadžići: "Radom za boljitak" o sprječavanju rada na crno
0
Hadžići: "Radom za boljitak" o sprječavanju rada na crno
Općinsko povjerenstvo Hadžići Narodne stranke "Radom za boljitak" nezadovoljno je mogućnošću pristupa informacijama o nedavno provedenoj akciji "Stop radu na crno" na području Sarajevskoga kantona, stoji u saopštenju iz te stranke.
"S obzirom na to da u općini Hadžići pokušava da preživi oko 5 000 evidentiranih u Uredu za zapošljavanje, smatrali smo da ovakve akcije mogu da nam uliju bar malo nade i optimizma u nešto drugačiju sliku nezaposlenosti u Hadžićima.

Nažalost, izgleda da su oni koji kroje sivu ekonomiju i rad na crno u BiH ipak superiorniji od državnih institucija i organa.

Šta se dogodilo s fiktivnim trgovinama, kavanama, s fiktivnim prodavačima, konobarima, radnicima u magacinima, onima u mnogobrojnim tvornicama namještaja? Šta se dogodilo s onima koji kao robovi za najniže nadnice režu i cijepaju prelijepe šume naših planina? Šta se dogodilo s njihovim gazdama?

Možda su i informacije o svemu ovome otišle na godišnje odmore. A kad je u pitanju zapošljavanje, onda je prilog možda suvišan. Zapošljavanje je, bez ikakve sumnje, već odavno na odmoru", stoji na kraju saopštenja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: