Izmjene Statuta stranke
127

Hadžibajrić uoči prvog Kongresa NBL-a: Planiramo imati Predsjedništvo sa 17 članova

Dž. L.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Uoči prvog Kongresa Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL), koji se održava danas u Sarajevu, predsjednik NBL-a Ibrahim Hadžibajrić pojasnio je na koji način danas planiraju izmijeniti Statut NBL-a.

Kako je posjetio Hadžibarjić, danas su gotovo pune dvije godine od Osnivačke skupštine NBL-a koija je održana 30. septembra 2017. godine.

"Danas ćemo raditi na dopunama Predsjedništva NBL-a te izmjenama i dopunama Statuta. S obzirom da u skladu s našim statutom ne možemo četiri godine raditi na promjenama samog Predsjedništva, mi smo se odlučili da izvršimo dopunu. Tako smo planirali umjesto 15, imamo 17 članova Predsjedništva. Glavni odbor ostaje u istom broju, a to je 18 članova. Imamo još određenih izmjena kad je Statut u pitanju, tako da ćemo u narednom periodu riješiti neke nedoumice koje smo imali u vezi sa Statutom. Naš Statut predviđa šest regija u BiH. Među prvima smo, ako ne i prva politička partija u BiH, koja je na taj način napravila Statut", rekao je Hadžibajrić.

On je dodao da tokom današnjeg Kongresa neće biti mnogo doticaja s programskim aktivnostima stranke.

Na današnjem Kongresu NBL-a će prisustvovati otprilike 220 delegata iz cijele BiH. Inače, NBL okuplja članove iz cijele BiH, a ova stranka okupila jer nekoliko nezavisnih načelnika koji su na proteklim lokalnim izborima osvojili 110.000 glasova.