Saznaje Klix.ba
26

Hadžibajrić na ispitivanju odbacio sve što mu se stavlja na teret, tvrdi da uhapšene jedva poznaje

F. H.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić je na ispitivanju u Tužilaštvu Kantona Sarajevo odbacio sve što mu se stavlja na teret.

Kako Klix.ba saznaje Hadžibajrić je na ispitivanju rekao da osobe koje su uhapšene i koje spominje Tužilaštvo gotovo ne poznaje, a da je najam spornog parkinga urađen u skladu sa zakonom, propisima i statutom općine.

O izboru firme za upravljanje parkingom naveo je da nije dužan raspisati javni poziv, a da su prihodi parkinga povećani sa 350.000 KM na 520.000 KM u odnosu na period kada je parkinzima upravljalo KJKP Rad.

Poručio je da Rad nije redovno izmirivao svoje obaveze, a da privatni zakupci parkinga to rade uredno i prema ugovoru s Općinom.

Odbacio je i optužbe da je prihod sa parkinga dijeljen 80:20 posto između njega i osumnjičenih tj. zakupaca.

Naveo da se izdaju fiskalni računi za parking i da su firme koje su vodile parkinge fiskalizovane i da se sve može utvrditi promet i ostalo u Poreskoj upravi, te da kontrola firmi nije u nadležnosti Općine Stari Grad.

Istakao je da nije primio mito od 150.000 KM za zemljište od investitora Novalije te da je to zemljište na području Općine Stari Grad prodano u natjecajnom postupku u kojem je bilo više ponuđača.