|

GV Zenice: Odmaralište u Dućama kod Omiša ide na prodaju

GV Zenice: Odmaralište u Dućama kod Omiša ide na prodaju
47
F
FENA
23.2.2017. u 18:28
40
komentara
47

dijeljenja
Vijećnici Gradskog vijeća Zenice na današnjoj sjednici prihvatili su zaključak da se dječije odmaralište u Dućama kod Omiša proda putem međunarodnog tendera.
Radi se o zeničkoj imovini koja je više godina bila navodno sporna zbog regulisanja imovinsko-pravnog statusa na teriroriji Republike Hrvatske. Grad Zenica je danas, kao pravni sljednik Skupštine općine Zenica, postao vlasnik svih nekretnina na kojima je izgrađeno bivše odmaralište, s tim što je dio nekretnina već i uknjižen, dok je postupak uknjižbe preostalog dijela, koji se nalazi ispod javne ceste "Jadranska magistrala" u toku.

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Zenice odlučeno je da se izvrši prodaja zemljišta, jer je to najbolje rješenje za grad, kroz provođenje prodaje u vremenski kratkom i predvidivom periodu, kao i uz mogućnosti postizanja zadovoljavajuće cijene i novčanog priliva u kratkom periodu.

Odmaralište “Duće”, koje se nalazi oko tri kilometra od centra Omiša izgrađeno je za potrebe školske djece i omladine na zemljištu koje je Općina Zenica prije 56 godina kupila u tu svrhu, a finansiranje izgradnje objekata je izvršeno iz sredstava općinskog budžeta. Godinama je ovo odmaralište služilo svojoj svrsi, ali je tokom i nakon ratnih dejstava bilo nedostupno vlasnicima.

Urbanističkim planom općine Omiš predviđeno je da se na ovom mjestu gradi neki od turističkih objekata visoke kategorije, što u ovom trenutku gradu Zenica ne treba, tako da je u raspravi istaknuto da se dobijena sredstva od prodaje "usmjere u rekreativne svrhe na području grada".
Prijavi grešku


Komentari (40)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...