{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


GV Grada Tuzla zahtijeva da se u dane komemoracije ne emituju sadržaji zabavnog karaktera

28.5.2015. u 18:35
0
28
GV Grada Tuzla zahtijeva da se u dane komemoracije ne emituju sadržaji zabavnog karaktera
0
Kolegij Gradskog vijeća Grada Tuzle uputilo je zahtjev svim građanima, institucijama i medijima u Bosni i Hercegovini, da u dane komemorativnog obilježavanja stradanja Tuzlanske mladosti na Kapiji 25.05.1995. godine pokažu maksimalno uvažavanje i pijetet prema stradalnicima na Kapiji i članovima njihovih porodica, ali isto tako i maksimalno uvažavanje i pijetet prema stradanjima i svim žrtvama zločina izvršenih od strane agresora na Bosnu i Hercegovinu.
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba


"Navedeno podrazumijeva da u dane komemoracije nije primjereno organizirati proslave bilo koje vrste popraćene muzikom ili nekim drugim oblicima manifestacije slavlja (poput vatrometa i slično), niti u medijima emitovati popularnu muziku, a ni prikazivati sadržaje zabavnog karaktera, kao što se u pojedinačnim slučajevima dešavalo u nekim sredinama izvan Tuzle na dan komemorativnog obilježavanja stradanja Tuzlanske mladosti na Kapiji 25. maja", navodi se u zahtjevu Kolegija Gradskog vijeća Grada Tuzla.

Iz ove institucije pozvali su predstavnike vlasti u gradovima i općinama, da blagovremeno obavijeste medije u Bosni i Hercegovini o planiranim komemorativnim obilježavanjima, kako bi isti mogli ispoštovati traženje Gradskog vijeća Grada Tuzla da se u navedene dane ne emituju zabavni sadržaji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: