BiH
2

Gutić: Uloga učitelja u društvu je od neprocjenjivog značaja

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić uputio je čestitku svim prosvjetnim radnicima u ovom kantonu povodom 5. oktobra, dana kada učitelji i nastavnici u cijelom svijetu obilježavaju svoj dan.

"Svim prosvjetnim radnicima na području našeg kantona u ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime čestitam 5. oktobar - Svjetski dan učitelja/nastavnika. Ovim putem želim izraziti zahvalnost i poštovanje za sve što činite kako biste našoj djeci prenijeli neophodna znanja, ali ih i odgojili kako bi sutra bili vrijedni članovi našeg društva", navedeno je u Gutićevoj čestitki.

Ističe se da je uloga učitelja u našem društvu od neprocjenjivog značaja.

"Naša djeca, na kojima je budućnost kantona, Federacije i cijele Bosne i Hercegovine, upravo od vas dobivaju potrebna znanja koja će kasnije pretočiti u boljitak svih nas. Iako uslovi u kojima nastavnici i profesori danas rade nisu idealni, a njihov rad nije dovoljno vrednovan, svjestan sam kako, uprkos tome, ulažete maksimalne napore u obrazovanju i odgoju svakog učenika. Najveće priznanje za taj rad su brojni naraštaji mladih obrazovanih ljudi koji izlaze iz učionica", poručio je Gutić.

Naglašava spremnost Vlade, na čijem je čelu, na stalni dijalog radi osiguranja bolje pozicije obrazovanja i položaja prosvjetnih radnika u društvu, saopćeno je iz Ureda za zajedničke poslove kantonalnih organa TK.