|

GSS tokom vikenda održao vježbu potrage u lavinama sa spasiteljima iz Hrvatske

GSS tokom vikenda održao vježbu potrage u lavinama sa spasiteljima iz Hrvatske
5
Klix.ba
13.3.2017. u 14:10
0
komentara
5

dijeljenja
1/7 Foto: GSS
2/7 Foto: GSS
3/7 Foto: GSS
4/7 Foto: GSS
5/7 Foto: GSS
6/7 Foto: GSS
7/7 Foto: GSS
Proteklog vikenda, 11. marta 2017. godine, Gorska služba spašavanja (GSS) - stanica Sarajevo je u sklopu redovnog plana i programa održala međunarodnu vježbu potrage u lavinama s kolegama iz Hrvatske.
Na vježbi su osim članova GSS - stanice Sarajevo učestvovali i gosti iz Hrvatske Gorske Službe Spašavanja - stanice Gospić, koji su došli na poziv stanice Sarajevo.


U toku vježbe lavinskog spašavanja, prezentirane su tehnike koje se koriste u GSS - stanici Sarajevo, nakon toga su gosti prezentirali svoju opremu i sistem rada u lavinama. Nakon uspješno okončane potrage, pronalaskom zakopanog predmeta, prešlo se na drugi dio vježbe u kojem se organizirala potraga uz pomoć potražnog psa Gorske službe spašavanja - stanica Sarajevo u kojoj se nakon uspješnog pronalaska unesrećenog pristupilo izvlačenju s teško pristupačnog terena te transporta u podnožje planine Babin do.

Ovom združenom vježbom uz pomoć kolega iz HGSS-a, članovi GSS - stanice Sarajevo su unaprijedili svoje tehnike spašavanja i potvrdili spremnost da profesionalno odgovore i pruže potrebnu pomoć u slučaju ovakvih nesreća.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.