|

Grudska tvornica "Violeta" odlazi iz BiH?

Grudska tvornica "Violeta" odlazi iz BiH?
0
F
FENA
20.8.2006. u 22:03
0
komentara
0

dijeljenja
Grudska tvornica "Violeta" odlazi iz BiH?
Grudska Tvornica higijenskih proizvoda "Violeta" razmatra mogućnost preseljenja proizvodnje iz BiH neku od susjednih zemalja jer se to poduzeće nalazi u teškoj situaciji zbog loših zakonskih propisa za proizvodnju.
Kako ističu u Violeti, uvoznici su u povlaštenom položaju. To objašnjavaju činjenicom da Violeta mora platiti carine za materijal koji uvoze zbog proizvodnje dok njihovi konkurenti uvoze gotove proizvode iz Srbije i Turske bez carina temeljem međudržavnih ugovora o povoljnijoj trgovini.

Predsjednik Upravnog odbora Violete d.o.o. Grude Petar Ćorluka ističe kako se nalaze u izrazito teškoj situaciji.

"Izlaz trenutno u BiH ne vidimo, ako se nešto ne promijeni. Čak razmišljamo o preseljenju u neke susjedne zemlje dok se ovdje ne naprave pozitivni propisi za proizvodnju i nova ulaganja", ističe Ćorluka.

U Violeti, kao pozitivan primjer, navode Hrvatsku koja je svoje proizvođače oslobodila carina za repromaterijal.

U Violeti očekuju odgovor nadležnih ustanova. To poduzeće, inače, upošljava više od 300 djelatnika u cijeloj BiH. Do kraja godine bila su planirana ulaganja u nove poizvodne pogone koji se trebali osigurati još 30 radnih mjesta ali je, zbog odugovlačenja s rješenjem zakonskih propisa, sve upitno, navode u Violeti.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.