{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Grubi građevinski radovi na Mercator Tržnom Centru u Mostaru u završnoj fazi

S
7.4.2006. u 12:30
0
0
Grubi građevinski radovi na Mercator Tržnom Centru u Mostaru u završnoj fazi
0
Grubi građevinski radovi na Mercator Tržnom Centru u Mostaru u završnoj fazi
Izgradnja Mercatorovog Tržnog Centra Mostar je počela prije nešto više od 2 mjeseca dana i grubi građevinski radovi se privode kraju.
Kompanija Energogroup EG iz Sarajeva je angažovana u svojstvu glavnog izvođača radova na novom Mercator Tržnom Centru, a mostarska kompanija Interinvest d.o.o. u svojstvu glavnog podizvođača.

Mercator BH je na izgradnji svih objekata u Bosni i Hercegovini najvećim dijelom upošljavao domaću građevinsku operativu, tako su i na izgradanji Mercatorovog objekta u Mostaru angažovanje brojne domaće firme iz oblasti građevinske operative, među kojima su FGO Banovići, Deling Tuzla i Tehnozaštitu iz Mostara. Uporedo sa radovima na krovnoj konstrukciji veliki broj manjih firmi iz BiH je angažovan na zanatskim radovima.

[SLIKA]1[/SLIKA]

Lokacija Mercator Tržnog Centra Mostar, je ul. Stjepana Radića u blizini stadiona Bijeli Brijeg. U sklopu trgovačkog centra nalazit će se Hipermarket, te Mercatorovi uobičajeni sadržaji, prodavnice: INTERSPORT, Modiana & Beautique, Santana cafe bar i dječija igraonica „Lumpi“ zajedno sa 13 ostalih trgovina sa bogatom ponudom roba i usluga. Osim natkrivene garaže, kupcima i potrošačima će biti na raspolaganju i otvoreno parkiralište.
Ovaj objekat se razlikuje od ostalih Mercator Centara u BiH po specijalnoj fasadi koja će biti obložena kamenom kako bi se objekat na najbolji način uklopio u specifičnost samog podneblja grada Mostara.

Mercator nastavlja investirati i otvarati nova radna mjesta u BiH, vrijednost ove Mercatorove investicije je oko 11 mil EUR, a posao će dobiti preko 70 radnika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: