{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


GROZD pita kantonalne ministre

F
29.2.2008. u 19:02
0
0
GROZD pita kantonalne ministre
0
GROZD pita kantonalne ministre
Centar za promociju civilnog društva, kao jedna od organizacija Građanskog organiziranja za demokratiju (GROZD), uputio je dopis ministrima u Vladi Kantona Sarajevo u kojem od njih traži da se izjasne da li su oni sudjelovali u izradi saopćenja za javnost Vlade KS-a izdatom 15. februara nakon organiziranih okupljanja građana ispred zgrade Vlade KS-a.
Na današnjoj pres-konferenciji upriličenoj tim povodom istaknuto je da su u tom saopćenju za javnost članovi pokreta DOSTA i GROZD okarakterizirani ružnim izrazima i riječima, a građani nazvani ruljom.

Iz pokreta GROZD i DOSTA kažu da je, prema ocjeni pravnih eksperata, upitna i legalnost tog saopćenja za javnost jer je, prema njihovim saznanjima, autor saopćenja Vlade KS-a nedavno objavljenog u medijima Kolegij koji, kako je rečeno danas, ima karakteristiku neformalnog tijela Vlade.

Stoga će, kako je rečeno danas, od svih ministara u Vladi KS-a biti zatraženo da se izjasne da li se slažu sa sadržajem tog saopćenja za javnost te da će o tome biti informirana javnost.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: