{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Grozd: Informiranje javnosti o neregularnoj raspodjeli novca u FBiH i RS-u

F
FENA
19.9.2007. u 12:55
0
0
Grozd: Informiranje javnosti o neregularnoj raspodjeli novca u FBiH i RS-u
0
Grozd: Informiranje javnosti o neregularnoj raspodjeli novca u FBiH i RS-u
Članovi organizacije Građansko organizovanje za demokratiju (GROZD) pokrenuli su danas u svim većim gradovima FBiH akciju informiranja javnosti o nezakonitoj i neregularnoj raspodjeli novca koja je prema revizorskim izvještajima zastupljena na gotovo svim nivoima vlasti u FBiH.
Akcija koja će danas biti provedena u Kaknju, Visokom, Kalesiji, Drvaru, Novom Travniku, Bosanskoj Krupi, Jajcu, Tomislav-Gradu, Bosanskom Petrovcu, Livnu, Sanskom Mostu te Gornjem Vakufu/Uskoplju podrazumijeva podjelu više od 50.000 letaka s informacijama o neregularno utrošenom novcu koji su izrađeni na osnovu provedenih revizija.

Prema riječima predstavnika GROZD-a Ševke Bajića, akcija pored informiranja javnosti ima za cilj i kreiranje pritiska na nadležne institucije i parlamente za pokretanje javnih rasprava po objavljenim revizorskim izvještajima kako se ne bi nastavljao trend neregularnosti.

"Nakon ove akcije, već slijedeće srijede pokrećemo novu, ovaj put dijelit ćemo letke s informacijama o revizorskim izvještajima institucija Vlade RS-a", izjavio je za Fenu Bajić.

Ova akcija GROZD-a započela je 13. septembra u Sarajevu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: