Niz kritika
37

Grlić Radman prozvao Milanovića: Zaboravlja svoju ulogu u političkoj dehumanizaciji Hrvata u BiH

A. Ku.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Ministar vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman prozvao je hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića koji je pozdravio otvaranje pregovora s BiH za članstvo u EU.

Milanović je, između ostalog, rekao da je BiH davno mogla početi pregovore s EU uputivši kritike hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću.

Grlić Radman je kazao da je "biti predsjednik države časna i odgovorna dužnost, no da je Zoran Milanović sve to pretvorio u suštu suprotnost - bahatost, arogantnost, sklonost lažima i lažnim konstrukcijama, obmani i kleveti - to nisu odlike časnih ljudi koji žele vlast".

"Zaboravlja svoju aktivnu ulogu u političkoj dehumanizaciji BiH -Hrvata početkom 2000-ih godina, a da ne govorimo o njegovoj javnoj potpori u crvenim šuškavcima Željku Komšiću. Tom potporom pripomogao je daljnjoj praksi da Hrvati ne mogu imati svoga člana Predsjedništva. Sjeća li se on toga? Kako bi i zašto bi se sjećao?! Pa, to njega ne obavezuje. No, teško je dežurati vječno na očitim lažima, budući da postoje svjedoci, jer to smo svi mi", rekao je Grlić Radman.

Zoran Milanović, Zlatko Lagumdžija i Željko Komšić
Zoran Milanović, Zlatko Lagumdžija i Željko Komšić

Kazao je da Milanović, u periodu kada je bio predsjednik Vlade, nije govorio na sastancima u Briselu oko prava Hrvata u BiH.

"I sada nastavlja ciljano s diskriminacijom Hrvata kada je u pitanju ostvarivanje biračkog prava raspisivanjem izbora na radni dan", poručio je Grlić Radman koji tvrdi da od ljevice dolaze jedino rijeke nepravde za Hrvate u BiH.