{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Grijna sezona starta na vrijeme

S
5.10.2009. u 12:02
0
4
Grijna sezona starta na vrijeme
0
Grijna sezona starta na vrijeme
Sve je spremno za novu grijnu sezonu koja počinje 15. oktobra. Do redukcija i prekida u napajanju toplotnom energijom u Zenici tokom ove sezone ne bi trebalo doći, saznajemo iz JP "Grijanje".
"Već smo počeli sa punjenjem mreže hladnom vodom i u toku su "hladne probe". Grijna sezona počinje 15. oktobra i smatramo da neće biti problema kada je u pitanju snabdijevanje toplotnom energijom", kazao je za Sarajevo-x.com Sead Kaknjo direktor JP "Grijanje" Zenica, dodajući da će cijene ostati iste, odnosno 0,96 konvertibilnih maraka po kvadratu bez uračunatog PDV-a.

Iz ArcelorMittala navode da su nabavljene dovoljne količine energenata, kao i to da su sva postrojenja spremna za novu grijnu sezonu.

Predstojeću zimu u toplom će dočekati i građani Banja Luke. Pripreme su u toku i već su počele "tople probe".

"Priprema i remont za novu grijnu sezonu je već počela. Sve mašine su uključene i u potpunosti smo spremni za 15. oktobar. Nabavljene su dovoljne količine mazuta, tačnije deset hiljda tona što će za sada biti dovoljno za pola grijne sezone. Cijene ostaju iste, a računi su već podijeljeni", kazala je Branka Ružević, direktorica JKDP "Toplana" Banja Luka.

I u Sarajevu nova grijna sezona počinje za nekoliko dana. Zbog rusko-ukrajinskog spora oko gasa građani Sarajeva, ali i Zenice, su se smrzavali, no nadležni iz KJKP Toplane Sarajevo smatraju da se slična situacija neće ponoviti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: