BiH
75

Grijanje u Zenici normalizovano nakon osam dana i brojnih kvarova

Piše: E. M.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Grijanje na području grada Zenice od jutros je normalizovano.

Radijatori u stambenim i poslovnim objektima u Zenici od jutros su topli, nakon što je popravljen kvar na kotlu broj 2 koji se koristi za snabdijevanje grada toplotnom energijom.

Glasnogovornica kompanije ArcelorMittal Zenica Dijana Božić-Srdanović za Klix.ba je izjavila kako je nakon uspješnog testiranja pušten puni kapacitet zagrijavanja.

"Jučer ujutro je pokrenut kotao broj 2 i od tada je krenula njegova stabilizacija. Početna količina energije od 20 MV, koju smo od tog momenta počeli isporučivati gradu, postepeno se povećavala, tako da se od jutros isporučuje puna tražena količina i isporuka teče stabilno", kazala je Božić-Srdanović.

Iz Javnog preduzeća "Grijanje" ranije su izjavili kako su na terenu zabilježeni brojni problemi, kao što je pucanje cijevi na mreži grijanja te u stambenim i poslovnim objektima u Zenici, ali da su ekipe na terenu i vrše potrebne popravke.

Vijećnici Gradskog vijeća zatražili su od nadležnih da "Grijanje" ne ispostavlja račune za januar građanima.

U ranijoj izjavi za Klix.ba direktor JP "Grijanje" Sead Kaknjo je kazao kako "Grijanje", kao i druge toplane u BiH, posluje "na ivici" te da će građanima biti oprošten samo dio računa za dane kada im nije bila isporučivana toplotna energija.