{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gregorijan: "Silajdžićev prijedlog je nekoristan"

S
24.5.2009. u 12:35
0
17
Gregorijan: "Silajdžićev prijedlog je nekoristan"
0
Gregorijan: "Silajdžićev prijedlog je nekoristan"
Zamjenik međunarodnog predstavnika u BiH Rafi Gregorijan rekao je da prijedlog člana Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića da Sead Avdić bude imenovan za ambasador BiH u Srbiji ne smatra korisnim, jer se time ne ostvaruje činjenica da BiH treba da ima ambasadora u Beogradu.
"Treba biti ozbiljniji u imenovanju kandidata koji su kvalifikovaniji i iskusni, ali i prihvatljivi zemljama u koju idu. Ukoliko smatrate da će kandidat za ambasdora biti odbijen, onda ne vidim kako može biti koristan takav postupak", pojasnio je Gregorijan za Federalnu televiziju.

Gregorijan je nedavnu posjetu BiH potpredsjednika SAD Džozefa Bajdena i evropskog komesara za spoljnu i bezbjednosnu politiku Havijera Solane ocijenio kao snažan signal podrške BiH, te izrazio nadu da će efekat te posjete potrajati.

"Ukoliko ne budu ispunjena očekivanja od Bajdenove i Sloanine posjete, biće posljedica", poručio je Gregorijan, ne želeći da kaže o kakvim je posljedicama riječ.

Govoreći o viznom režimu za BiH, Gregorijan je ocijenio da političari iz BiH, u znak solidarnosti sa građanima, ne bi više trebalo da putuju u EU dok ne bude riješeno pitanje ukidanja viza za građane.

On je dodao da je neusvajanje zakona o kontroli i kretanju naoružanja u Parlamentarnoj skupštini BiH, čije je usvajanje potrebno za ukidanje viznog režima, poslalo negativan signal i međunarodnoj zajednici i građanima.

Govoreći o slučaju "Dobrovoljačka" i slučaju Ante Jelavića, Gregorijan je rekao da je važno ostvariti regionalnu i bilateralnu saradnju, kako ova pitanja ne bi bila politizovana.

On je potvrdio da je dobio poziv da prisustvuje molitvenom doručku u Banjaluci, ali da se na njega nije odazvao iz porodičnih razloga.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: