{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gregorian traži dosljednu primjenu ustava i zakona

F
10.3.2009. u 16:01
0
3
Gregorian traži dosljednu primjenu ustava i zakona
0
Gregorian traži dosljednu primjenu ustava i zakona
Vršitelj dužnosti visokog predstavnika u BiH Raffi Gregorian uputio je danas pismo ministru pravde Federacije BiH Feliksu Vidoviću u kojem izražava zabrinutost zbog mogućeg kršenja Ustava i zakona te neprovođenja naputaka visokog predstavnika od 16. prosinca prošle godine u općini Gradačac.
U tom naputku visoki predstavnik Miroslav Lajčak zahtijevao je od nadležnih federalnih i županijskih ministara pravde te lokalnih dužnosnika, obvezno poštivanje ustavnih odredbi o proporcionalnoj zastupljenosti konstitutivnih naroda i ostalih prilikom konstituiranja lokalne vlasti.

Kako Ustav Federacije BiH kao i Lajčakov naputak, po mišljenju hrvatskih predstavnika u općini Gradačac, nije ispoštovan jer su za općinskog načelnika i predsjedavajućeg Općinskog vijeća izabrani čelnici iz jednog, bošnjačkog naroda, oni su o svemu upoznali relevantne domaće i međunarodne faktore.

"Imajući na umu dopis visokog predstavnika od 16. prosinca 2008. godine, izuzetno sam zabrinut zbog tvrdnji da odredbe koje se navode u ovom dopisu nisu ispoštovane. Stoga bih vas ljubazno zamolio da, sukladno svojim ovlastima i obvezama da se pridržavate Ustava, razmotrite ovo pitanje i osigurate primjenu Ustava i zakona u ovom slučaju i svim sličnim slučajevima u Federaciji BiH", stoji u pismu vršitelja dužnosti visokog predstavnika u BiH Raffi Gregoriana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: