{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gregorian: Suspenzija plaća u Distriktu Brčko ostaje na snazi

F
FENA
5.12.2007. u 14:25
0
0
Gregorian: Suspenzija plaća u Distriktu Brčko ostaje na snazi
0
Gregorian: Suspenzija plaća u Distriktu Brčko ostaje na snazi
Supervizor za Brčko Raffi Gregorian upozorio je danas u Sarajevu da suspenzija isplata plaća i svih naknada članovima Vlade i zastupnicima u Skupštni Distrikta Brčko ostaje na snazi sve do usvajanja budžeta Distrikta za 2008. godinu.
Gregorian je u izjavi datoj bh. medijima potcrtao da odgovornost za novonastalu situaciju jednako dijele Vlada i Skupština Distrikta Brčko.

Komentirajući upit u vezi s nalogom koji je izdao, a kojim se zbog kršenja Statuta Distrikta i neusvajanja budžeta za narednu godinu u predviđenom roku obustavljaju isplate plaća i naknada spomenutim dužnosnicima, Gregorian je pojasnio da se ova mjera ne odnosi na državne službenike, odnosno uposlenike u javnoj upravi.

Supervizor podsjeća da je Vlada Distrikta Brčko BiH, nakon blagovremenog dostavljanja prijedloga plana budžeta tek prošle sedmice donijela odluku o uvođenju više od 150 amandmana, te da je odsustvo značajnog broja zastupnika, koji su bili na putu u zemljama Evrope, onemogućilo Skupštini da pravovremeno započne suštinsku raspravu o predloženom planu budžeta.

Nadalje, predstavnici Skupštine Distrikta s kojima se supervizor Gregorian u međuvremenu susreo tada su obećali da će budžet Distrikta biti usvojen najkasnije do 3. decembra.

Kako to obećanje nije ispunjeno, supervizor je bio prinuđen intervenirati.

- Oni nisu održali obećanje, ali ja jesam, rekao sam da ću poduzeti odgovarajuće korake i to sam i učinio, kazao je Gregorian, uz konstataciju da će suspenzija ostati na snazi sve do usvajanja budžeta Brčko Distrikta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: