{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gregorian: Suspenzija plaća u Distriktu Brčko ostaje na snazi

F
5.12.2007. u 14:25
0
0
Gregorian: Suspenzija plaća u Distriktu Brčko ostaje na snazi
0
Gregorian: Suspenzija plaća u Distriktu Brčko ostaje na snazi
Supervizor za Brčko Raffi Gregorian upozorio je danas u Sarajevu da suspenzija isplata plaća i svih naknada članovima Vlade i zastupnicima u Skupštni Distrikta Brčko ostaje na snazi sve do usvajanja budžeta Distrikta za 2008. godinu.
Gregorian je u izjavi datoj bh. medijima potcrtao da odgovornost za novonastalu situaciju jednako dijele Vlada i Skupština Distrikta Brčko.

Komentirajući upit u vezi s nalogom koji je izdao, a kojim se zbog kršenja Statuta Distrikta i neusvajanja budžeta za narednu godinu u predviđenom roku obustavljaju isplate plaća i naknada spomenutim dužnosnicima, Gregorian je pojasnio da se ova mjera ne odnosi na državne službenike, odnosno uposlenike u javnoj upravi.

Supervizor podsjeća da je Vlada Distrikta Brčko BiH, nakon blagovremenog dostavljanja prijedloga plana budžeta tek prošle sedmice donijela odluku o uvođenju više od 150 amandmana, te da je odsustvo značajnog broja zastupnika, koji su bili na putu u zemljama Evrope, onemogućilo Skupštini da pravovremeno započne suštinsku raspravu o predloženom planu budžeta.

Nadalje, predstavnici Skupštine Distrikta s kojima se supervizor Gregorian u međuvremenu susreo tada su obećali da će budžet Distrikta biti usvojen najkasnije do 3. decembra.

Kako to obećanje nije ispunjeno, supervizor je bio prinuđen intervenirati.

- Oni nisu održali obećanje, ali ja jesam, rekao sam da ću poduzeti odgovarajuće korake i to sam i učinio, kazao je Gregorian, uz konstataciju da će suspenzija ostati na snazi sve do usvajanja budžeta Brčko Distrikta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: